Envirorezort ukázal, ako môže Slovensko znížiť emisie o 70 percent

3.4.2019 – Ak štát neprijme dodatočné opatrenia, emisie do roku 2030 porastú. Prechod na bezemisnú ekonomiku môžu ohroziť aj spory medzi rezortmi. 

Ak Slovensko neprijme dodatočné opatrenia, jeho emisie do roku 2030 mierne stúpnu. Ak ich naopak prijme, emisie môžu poklesnúť až o polovicu oproti roku 1990. Do roku 2050 by to mohlo byť až o 70 percent.

Konštatuje to štúdia nízkouhlíkového rastu, ktorú ministerstvo životného prostredia predstavilo 27. marca na veľtrhu Coneco. Štúdia bude základom pre budúcu stratégiu nízkouhlíkového rastu, teda znižovania emisií s výhľadom do roku 2050.

Na veľtrhu predstavil envirorezort aj ďalší dokument – Envirostratégiu 2030, ktorá je zameraná na širokospektrálnu ochranu životného prostredia.

Prechod na nízkouhlíkovú ekonomiku prinesie Slovensku obrovské príležitosti pre rozvoj služieb, ekonomiky aj celkovej kvality života. Ochranu životného prostredia však treba prestať oddeľovať od ostatných rezortov, odznelo pri predstavovaní oboch dokumentov na veľtrhu.

Celý článok si prečítajte na euractiv.sk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude publikovaná. Povinné položky sú označené *